Hiastinhaaran luontopolkun ja lintutornin avajaiset 17.6.2017

Koko perheen uusi lähiluontokohde

Hiastinlahden alue kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen, ja on valtakunnallisesti merkittävä lintuvesikohde. Alueella kulkee kaksi luontopolkureittiä osin pitkospuita pitkin, Hiastinreitti (2 km) ja lyhyempi Patakarin rengasreitti (0,7km), joka sijaitsee alueen loppupäässä lintutornin ja laavupaikan ympärillä. Molemmat reitit soveltuvat maastoltaan lapsiperheille.

Lintutornin ja laavun lisäksi alueella on WC, levähdyspaikkoja sekä 7 opastaulua, jotka kertovat alueen luonnosta ja eläimistä tarkemmin. Laavupaikalla on polttopuut valmiina. Paras retkeilyaika on keväästä syksyyn, koska alueella ei ole talvikunnossapitoa.

Kesällä Pohjois-Iin kylän lampureiden lampaat tekevät alueella merkittävää maisemanhoitotyötä, joten alueella kulkiessa pitää ehdottomasti huolehtia porttien sulkemisesta.

Opastus alueelle

Tämä upea lähiluontokohde on sopivan pyöräilymatkan päässä Iin keskustaajamasta (n.4,5 km). Luontopolkualueen pysäköintialueella on tilaa autoille vain rajoitetusti. Opasteet ohjaavat kohteeseen valtatie E4:ltä, kääntyen Kantolantien eteläisestä liittymästä, josta n.1,5km jälkeen kääntyy kuja vasemmalle. Kujan päässä on paikoitusalue, veneenlaskupaikka sekä lähtöpiste luontopolkualueelle.

Luontopolkualueella maastopyöräily on ehdottomasti kielletty ja retkeilijöitä kehotetaan pysymään merkityllä reitillä.

Tervetuloa avajaisiin 17.6.2017

Virallisisten avajaisten yhteydessä vietetään Suomi100-luonnonpäivää nimeltään ”Rakastu kesäyöhön”.

Myös Iloinen Iijoki-pyöräily saapuu juhlistamaan avajaisia Hiastinhaaralle. Katso ohjelma ja aikataulu IiKalenterista

Tapahtuman järjestävät Ii-instituutti liikelaitos yhteistyössä Pohjois-Iin kyläyhdistys ry:n ja SPR Iin yhdistys ry:n kanssa.