Nouse ratsaille Iissä

Hevosurheilua on harjoitettu kauan, käsitteenä se on yhteisnimitys ravi- ja ratsastusurheilulle

Jo antiikin Roomassa valjakkokilpailut olivat hyvin suosittuja. Nykyaikana suosittuja hevosurheilun lajeja ovat esteratsastus, laukkaurheilu sekä hevoskärrykilpailut, erityisesti ravit. Olympialajeja ovat kenttä-, koulu-, ja esteratsastus. Kaikissa hevosurheilun muodoissa hevosten kasvattamisesta ja hoitamisesta on tullut merkittävä taloudellisen toiminnan muoto.

Hevoset liittyvät nykyään ihmisten harrastustoimintaan ja vapaa-ajanviettoon. Ne antavat työtä ja toimeentuloa alan osaajille ja yrittäjille. Hevostoiminta kasvaa kovaa vauhtia ja kytkeytyy maaseutuun.

Iissä hevosharrastus on voimissaan

Hevosharrastus on Iissä voimissaan, eikä syyttä. Suomen 1. kantakirjattu suomenhevonen on Iin omia hevosia. Nykyisin Iissä on noin 150 hevosta. Hevosharrastajien kannattaa olla yhteydessä paikkakunnan ratsastustunteja ja muita palveluja tarjoaviin.

Iissä on helppoa tutustua tallielämään kokonaisuudessaan; tehdään tuttavuutta hevosten kanssa perehtyen niiden lajityypilliseen käyttäytymiseen sekä opetellaan arvokkaita hevosmiestaitoja kunkin omassa tahdissa. Tallilla ollessa pysähdytään nauttimaan käsillä olevasta hetkestä upeiden eläinten ja mukavien ihmisten parissa ilman suorituspaineita.

Ylirannan Ratsutila