Purusaari ja Jakkukylän riippusilta

Liikuta lihaksia lossissa, levähdä leppoisasti laavulla ja nauti Iijoen maisemista.

Jakkukylässä sijaitsevalta Purusaaren ulkoilualueelta avautuu upeat maisemat Iijoelle ja Jakkukylän kylänraitille.

Purusaaren viehätystä lisää köysilossi, jolla voit omatoimisesti kulkea jokiuoman yli (etäisyys 20 metriä). Talvella kuljetaan saareen hiihtolatua ja jäätä pitkin. Kohdetta ylläpitää Jakkukylän kyläyhdistys. 

Palvelut: Purusaaren 2 km:n maisemareitti, saaren länsipäässä maisemalaavu, jossa voit tulistella. Puuvaja ja huussi valmistuvat kesällä 2022. Rannassa uintimahdollisuus, hiekkapohja. Maisemareitin varrelle on suunnitteilla historiasta ja ympäristöstä kertovia opastauluja.

Jakkukylässä on lisäksi monipuoliset retkeily-, hiihto- ja pyöräilymaastot, tutustu: jakkukyla.fi/liikunta

Osoite: Räihänniementie 93–113, Jakkukylä.

Saapumisohjeet: Purusaari sijaitsee noin 15 kilometriä Iin keskustasta. Aja Iin keskustasta itään Iijoen pohjoispuolta tietä 851 Yli-Ii, jatkuen Karjalantielle, käänny oikealle Jakuntie (tienvarsikyltti Jakun koulu). Kaarra vasemmalle Räihänniementielle. 

Alueella kaksi parkkialuetta tien vieressä, ensimmäinen alue on pienempi 3-5 autolle ja noin 200 metrin päässä on alue 20 autolle. Molemmista pääsee kävellen (noin 300metriä) metsätietä pitkin lossin lähtöpaikkaan. Parkkipaikat ja lossi merkittynä alla olevaan karttaan.

Auton voi pysäköidä myös Jakun koulun pihalle, jonka läheltä lähtee kuntorata. Kuntoradalta voi poistua Räihänniementielle, ja kävellä sitä tietä pitkin Purusaaren parkkipaikalle.

Jakkukylän riippusilta

Joulukuussa 2021 valmistunut jänneväliltään Pohjois-Euroopan pisin riippusilta ylittää lähes 200 metrin levyisen Iijoen. Kulkeminen on sallittu kävellen tai pyörää taluttaen. Sillan pohjoispuolella sijaitsee Jakun koulu. 

Sillan kävelypinta on rakenteeltaan pientä metallikehikkoa, huomioi tämä esimerkiksi koiran kanssa liikuttaessa.

Osoite: Jakuntie 85 (pohjoinen ranta, Jakun koulu) ja Maalismaantie 1038, Jakkukylä (eteläinen ranta)

Kesälle 2022 avautuu siltakahvila: instagram.com/siltakahvila

Lisätiedot: jakkukyla.fi/riippusilta

(Kuva: Jakkukylän kyläyhdistys)