Liikunta- ja harrastepaikkoja Iissä

Kiiku, roiku, skeittaa - Iistä löytyy useita ulkoleikki- ja liikuntapuistoja.

Iisi-areena sisäliikuntahalli

Iisi-areena (Kisatie 2B, Ii) on avoinna:
ma-pe 17-22
la 10-18
su 12-20

Lisätiedot: iihappens.fi/liikunta

Ulkoliikuntapaikka Valtarin Areena (osoite Koulutie 2, Ii) toimii sekä skeittaus että peli- ja kuntoilualueena. 

Lisätiedot kaikista ulko- ja sisäliikuntapaikoista: ii.fi/liikuntapaikat

Kuntoreitit ja hiihtoladut

Kesäisin reiteillä on sallittua maastopyöräily sekä koiran kanssa lenkkeily.

Reitit, suluissa lähtöpaikan osoite: Alarannan kuntopolku (Vaihtometsäntie 1), Aseman kuntopolku (Maalismaantie 32), Hyryn kuntoreitti pellolla (Kuivajoentie 1525), Illinsaaren ulkoilualue (Illinsaarentie 68), Jakun koulun kuntopolku (Jakuntie 85), Karttimon kuntopolku (Hyljetie 10), Kuivaniemen aseman kuntopolku (Kaipaisentie 4), Oijärven kuntopolku (Ojalantie 12), Olhavan kuntopolku (Kemintie 1476), Ojakylän kuntopolku (Härmänkuja 21), Pohjois-Iin kuntopolku (Paakkarintie 38), Tasamaanlatu (Taistotie 13), Yli-Olhavan kuntopolku (Oijärventie 1091).

Katso Iin latujen ja luistinkenttien kunnossapitotiedot: ii.fi/talvikunto

Tikkamäki, kuntoportaat ja mäenlaskupaikka

Tikkamäki sijaitsee osoitteessa Tikkasensuora 80. Uusi osoite ei välttämättä näy navigaattoreissa, joten perille löytää myös Mökkiperäntie 80 osoitteen avulla. 

Ajo-ohjeet: Soroisentieltä tultaessa, jatka suoraan kohti Mökkiperäntietä (Tikkasensuora). Timpurintieltä tultaessa, käänny vasemmalle Mökkiperäntielle (Tikkasensuora). Jatka Tikkasensuoraa noin 600 metriä tien loppuun asti. Mäki on hiihtoladun takana, oikealla puolella. 

Tikkamäki ilmakuva.

Lasten leikkipuistot

Katso Iin alueen kohteet kartalla: ii.fi/liikunta-leikkipaikat-ja-luontokohteet

Frisbeegolf

Koko perheen laji, jossa yhdistyvät ulkoilun riemu, yhdessä olo ja tarkkuuden harjoittaminen.

Illinsaareessa on täysmittainen 18-väyläinen metsärata. llinsaaren ulkoilualuetta kiertävän radan heittoalustat ja korit ovat sijoitettu kulkemaan pääsääntöisesti metsäväyliä pitkin. Rata alkaa Illinsaaren hiihtomajan takaa, ja radan kokonaispituus on noin 2 kilometriä. Rata on AA1-luokiteltu, joka tarkoittaa radan olevan paras edistyneemmille harrastajille pidempine väylineen, mutta luonnollisesti se on myös kaiken tasoisten harrastajien käytössä. Kierroksen kestoksi on arvioitu noin 90-120 minuuttia, mutta esimerkiksi taukoa voi pitää hieman ennen 11-väylän heittopaikkaa grillikodalla, jonka vieressä on myös WC.

Tikkasen frisbeegolfradalla on väyliä yhdeksän. Radan yhteispituus on 271 metriä. Rata sopii varsinkin junioreille ja se soveltuu ympärivuotiseen käyttöön, myös talvella.

Iin alueella on lisäksi 3 helppoa aloittelijan frisbeegolfpaikkaa (yksittäisiä koreja) Kuivaniemen, Olhavan ja Iin keskustan urheilukenttien yhteydessä.

Geokätköily

Iin kunnalla on oma 8-osainen geokätkösarja Juuret Iissä, joka esittelee Iin hienoja luontokohteita, sekä valtakunnallisesti tunnettuja henkilöitä, joilla ovat juuret syvällä Iissä.

Geokätköjen sijaintitiedot eli koordinaatit sekä kuvaukset löytyvät osoitteesta geocaching.com. Suomalainen käyttäjä voi rekisteröityä myös suomalaiselle sivustolle geocache.fi, joka hakee tietonsa kansainväliseltä sivulta. Rekisteröityminen on maksutonta. Geokätköilyn aloittamiseen riittävät siis verkkoyhteys ja gps-paikannukseen soveltuva laite tai älypuhelin. Geokätköjä voi etsiä myös pelkän kartan avulla.

Kätköt sijaitsevat Iin, Kuivaniemen, Olhavan ja Oijärven alueella. Kirjautumalla geocaching.com -sivustolle pääsee käsiksi koordinaatteihin, jotka johtavat näille kauniille maisemapaikoille, tutustumaan tunnettuihin ja hieman tuntemattomiinkin iiläisiin.

Lintubongaus

Lintujen tarkkailu on koko perheen mukava harrastus, jonka voi yhdistää esimerkiksi retkeilyn tai melonta harrastuksen lomaan. Iin alueella on paljon otollisia paikkoja lintujen tarkkailuun, sillä Iin, Kuivaniemen ja Olhavan joen suistot ovat mm. sinisorsan, telkän, tukkasotkan ja laulujoutsenen pesimäaluetta.

Iin Hiastinlahden alue kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen ja on valtakunnallisestikin merkittävä lintuvesikohde. Valtakunnallisessa Tornien Taistossa on havaittu yhden päivän aikana jopa 90 lintulajia.

Lisäksi Kuivaniemellä Hyryn kylällä, Tuuliaavan ja Ison Heposuon soidensuojelualuetta lähellä oleva Vuosijärvi tiedetään linturikkaana alueena.

Iin Koirapuisto Illinsaaressa

Koirapuisto on talkootyönä perustettu, ja vapaassa julkisessa käytössä (ei siis pelkästään jäsenistölle vaan käytössä kaikille). Perille löydät Kemintietä pitkin, kääntyen Illinsaaren tielle. Koirapuisto on aivan tien vieressä, vasemmalla puolella.

Moottorikelkkailu

Laaja Perämeren jääkenttä, Iijokisuisto sekä hyvä pääsy sisämaan reiteille. Iiseudun Kelkkailijat (ISK) ry tekee harrastuksen eteen paljon työtä huolehtimalla muun muassa reittimerkinnöistä sekä tarjoamalla monenlaista toimintaa ja koulutusta perheiden ja kilpakelkkailun parissa.

Pesäpallo

Suunnistus

Iin Ilmailukerho