Ympäristötaidepuisto

Kansainvälistä taidetta jokimaisemassa, nykytaiteen ilmiöitä Iin sydämessä.

Iin kuntakeskustan ja nelostien läheisyydessä, kuvankauniissa Iijokivarressa sijaitseva ympäristötaidepuisto on suosittu kuntalaisten ja matkailijoiden virkistysalue. Joka toinen kesä järjestettävä Art Ii Biennaali on tuottanut taideteoksia Iin kulttuuriperintoalueille jo vuodesta 2008 lähtien. Ympäristötaidepuisto on perustettu vuonna 2012. Puiston teokset ilmentävät kansainvälistä nykytaidetta, ekologista ympäristö- ja veistotaidetta.

Puistoon on vapaa pääsy. 

Luistelupolku avattu keväälle 2022
Iin ympäristötaidepuistoon on avattu moniaistillinen luistelurata, jossa liikunnan riemun ja Iijoen maiseman lisäksi voi ihailla puiston taideteoksia. Radan pituus on noin 500 metriä ja leveys noin 2 metriä. Liikkuminen on sallittua myös potkurilla. Hämärällä ota mukaasi esim. otsalamppu.

(Kuva KulttuuriKauppila / Inka Hyvönen)

Turvallisen ja miellyttävän kokemuksen takaamiseksi luistelijoiden toivotaan kunnioittavan merkittyä kiertosuuntaa ja muistavan asianmukaiset turvavarusteet.

Saapumisohjeet: Puisto sijaitsee Iin keskustassa, valtatie 4:n vieressä Iijoen läheisyydessä. Sisäänkäynti ja pysäköinti sijaitsee osoitteessa Pappilantie 16, Ii.

Tutustu teoksiin, katso kartalta esittelyt.