Lähde! -puisto

Lähde nauttimaan taiteesta ja jokiluonnosta.

Lähde! -puisto on valmistunut Iijoen rantatöyräälle Suvantolaan 2020. Puisto sijaitsee Iin terveysaseman rannassa, os. Suvantolantie 5, 91100 Ii.

Autolla saapuvat voivat käyttää Iin terveysaseman pysäköintialuetta. Puistoon on kulku Suvantolantieltä metsäpolkua pitkin, terveysaseman ruokalarakennuksen takaa. Saapuminen ja pysäköinti on mahdollista myös Iin työhönvalmennuskeskuksen/Emmintuvan puolelta os. Asematie 165 C, E-talo.

 Kesällä 2020 puistossa julkistettiin avajaisten yhteydessä myös Iin kunnan uusin julkisen taiteen hankinta, Paula Suomisen keramiikkateos Kummalliset Kukat. 

Puistoa ideoitiin ja kehitettiin vuosina 2017-2020 Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankkeessa Oulunkaaren kuntayhtymän ja Taidekeskus KulttuuriKauppilan yhteistyönä.

Hankkeen kautta käyttämättömästä rantatöyräästä luotiin yhteinen tila kuntoutumiseen, osallisuuden tunteeseen ja elämyksellisempään eheämpään elämään. Puiston esteetön rakenne mahdollistaa kaikille pääsyn sekä luonnon, taideteosten että toiminnan ääreen. 

Osa taideteoksista tai niiden prosesseista toteutettiin puiston käyttäjiä osallistavana. Suunnitteluun on osallistunut alueen asukkaita sekä terveyspalvelujen ammattilaisia ja asiakkaita, kuten mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia ja ikäihmisiä. 

Lisätiedot: 

Taidekeskus KulttuuriKauppila järjestää tilauksesta esittelykierroksia ryhmille.
Jetta Huttunen, jetta.huttunen [at] ii.fi, p. 050 395 0313.