Vatunki ja Oolannin luontopolku

Aisti meren voima, retkeile Oolannin luontopolulla, seiso tuulivoimaloiden juurella.

Vatunki sijaitsee Perämeren rannalla, niemen uloimmassa kärjessä, Vatunginnokassa. Vatunki nimi tulee ruotsin kielen sanasta vatungen, joka merkitsee merestä esiin pistäviä kiviä. Satama alueella harjoitetaan monipuolisesti kalastusta ja kalastusveneet ovatkin osa Vatungin normaalia elämää.

Saapumisohje: Vatunki sijaitsee noin 40 km päästä pohjoiseen Iin keskustasta Kuivaniemelle. Tienvarsiopaste ohjaa valtatie E4:lta kääntymään Pohjoisrannantielle, jota ajetaan noin 7 km niemen kärkeen asti. Tie on päällystetty, mutta viimeisten 4 km matkalla on routavaurioita, jossa on ajettava hitaasti ja huolellisesti, ettei tule kalustovaurioita.

Palvelut: Uimaranta ja tulistelupaikka. Oolannin luontopolku ja laavu. Vatungin Matkaparkki / sähköpaikat, katso lisätiedot ja maksut verkkosivuilta: matkaparkki.com/matkaparkit/vatungin-matkaparkki-sahkopaikat-2/

Osoite: Pohjoisrannantie 790, Kuivaniemi (Aja tietä niemen loppuun saakka.)

Oolannin luontopolku

Luontopolun pituus on noin 500 metriä. Luontopolun päästä löytyy merenrannan kalliolta laavu, tulipaikka, puucee sekä Oolannin sodasta kertova muistomerkki. Polun varrella voit tutustua opastaulujen avulla alueen luontoon ja historiaan. Auton voi pysäköidä Vatungin alueen parkkipaikalle. Alueelta löytyy opaste luontopolun lähtöpisteelle.

Kuivaniemen osakaskunta on tehnyt laavulle esteettömän polun kesällä 2022.