Liikunta- ja harrastepaikkoja Iissä

Kiiku, roiku, skeittaa - Iistä löytyy useita ulkoleikki- ja liikuntapuistoja.

Liikuntapaikkoja

Sisäliikuntahalli Iisi-areena (osoite Kisatie 2B, Ii) on avoinna:
ma-pe 17-22
la 10-18
su 12-20

Lisätiedot: iihappens.fi/liikunta/liikuntapaikkojen-hoito

Ulkoliikuntapaikka Valtarin Areena (osoite Koulutie 2, Ii) toimii sekä skeittaus että peli- ja kuntoilualueena. 

Lisätiedot kaikista ulko- ja sisäliikuntapaikoista: ii.fi/liikuntapaikat

Leikkipuistot

Katso Iin alueen lasten leikkipuistot ja -paikat kartalla: ii.fi/leikkipaikat

Hiihtoladut

Katso latujen ja luistinkenttien kunnossapitotiedot: ii.fi/talvikunto

Frisbeegolf

Koko perheen laji, jossa yhdistyvät ulkoilun riemu, yhdessä olo ja tarkkuuden harjoittaminen.

Illinsaareen avatiin vuonna 2017 uusi täysmittainen 18-väyläinen metsärata. llinsaaren ulkoilualuetta kiertävän radan heittoalustat ja korit ovat sijoitettu kulkemaan pääsääntöisesti metsäväyliä pitkin. Rata alkaa Illinsaaren hiihtomajan takaa, ja radan kokonaispituus on noin 2 kilometriä. Rata on AA1-luokiteltu, joka tarkoittaa radan olevan paras edistyneemmille harrastajille pidempine väylineen, mutta luonnollisesti se on myös kaiken tasoisten harrastajien käytössä. Kierroksen kestoksi on arvioitu noin 90-120 minuuttia, mutta esimerkiksi taukoa voi pitää hieman ennen 11-väylän heittopaikkaa grillikodalla, jonka vieressä on myös WC.

Lisäksi Iin alueella on 3 helppoa aloittelijan frisbeegolfpaikkaa Kuivaniemen, Olhavan ja Iin keskustan urheilukenttien yhteydessä.

Geokätköily

Iin kunnalla on oma 8-osainen geokätkösarja Juuret Iissä, joka esittelee Iin hienoja luontokohteita, sekä valtakunnallisesti tunnettuja henkilöitä, joilla ovat juuret syvällä Iissä.

Geokätköjen sijaintitiedot eli koordinaatit sekä kuvaukset löytyvät osoitteesta geocaching.com. Suomalainen käyttäjä voi rekisteröityä myös suomalaiselle sivustolle geocache.fi, joka hakee tietonsa kansainväliseltä sivulta. Rekisteröityminen on maksutonta. Geokätköilyn aloittamiseen riittävät siis verkkoyhteys ja gps-paikannukseen soveltuva laite tai älypuhelin. Geokätköjä voi etsiä myös pelkän kartan avulla.

Kätköt sijaitsevat Iin, Kuivaniemen, Olhavan ja Oijärven alueella. Kirjautumalla geocaching.com -sivustolle pääsee käsiksi koordinaatteihin, jotka johtavat näille kauniille maisemapaikoille, tutustumaan tunnettuihin ja hieman tuntemattomiinkin iiläisiin.

Lintubongaus

Lintujen tarkkailu on koko perheen mukava harrastus, jonka voi yhdistää esimerkiksi retkeilyn tai melonta harrastuksen lomaan. Iin alueella on paljon otollisia paikkoja lintujen tarkkailuun, sillä Iin, Kuivaniemen ja Olhavan joen suistot ovat mm. sinisorsan, telkän, tukkasotkan ja laulujoutsenen pesimäaluetta.

Iin Hiastinlahden alue kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen ja on valtakunnallisestikin merkittävä lintuvesikohde. Valtakunnallisessa Tornien Taistossa on havaittu yhden päivän aikana jopa 90 lintulajia.

Lisäksi Kuivaniemellä Hyryn kylällä, Tuuliaavan ja Ison Heposuon soidensuojelualuetta lähellä oleva Vuosijärvi tiedetään linturikkaana alueena.

Iin Koirapuisto Illinsaaressa

Koirapuisto on talkootyönä perustettu, ja vapaassa julkisessa käytössä (ei siis pelkästään jäsenistölle vaan käytössä kaikille). Perille löydät Kemintietä pitkin, kääntyen Illinsaaren tielle. Koirapuisto on aivan tien vieressä, vasemmalla puolella.

Moottorikelkkailu

Laaja Perämeren jääkenttä, Iijokisuisto sekä hyvä pääsy sisämaan reiteille. Iiseudun Kelkkailijat (ISK) ry tekee harrastuksen eteen paljon työtä huolehtimalla muun muassa reittimerkinnöistä sekä tarjoamalla monenlaista toimintaa ja koulutusta perheiden ja kilpakelkkailun parissa.

Pesäpallo

Suunnistus

Iin Ilmailukerho